Lente - soep is altijd een goed idee!
De lente staat weer voor de deur en dan heb ik zin om licht te koken. Soep is dan altijd een goed idee! Ik ben naast wijnfanaat ook een kookfanaat en hou er van om dingen uit te proberen. Hieruit is deze courgette soep met zalm op de eettafel gekomen.
De soep barst van de groente, iets wat wij Nederlanders te weinig eten - dus dacht dit is een mooie inhaker! Het is simpel te bereiden maar het duurt op zijn minst 1,5 uur voordat het op tafel staat. Het voordeel hiervan is een lekker ruikende keuken;-)!
Hieronder het recept voor 4 personen:
Begin met het fruiten van de uien en voeg iets later de knoflook toe. De uien moeten een beetje glazig tot bruin worden en de knoflook mag niet verbranden. Basilicum kruiden (droog), zout en peper toevoegen.
Zijn de uien glazig dan de courgette toevoegen en 5 à 10 minuten bakken. Daarna driekwart bouillon toevoegen en laat de soep op hoog vuur even goed doorkoken, ongeveer 10 minuten. Als het goed heeft gekookt, vuur zacht zetten en 30 minuten zachtjes laten doorkoken, daarna de rest van de bouillon er bij toevoegen en nog 30 minuten laten doorkoken. Proef de soep tussendoor ook een beetje en voeg eventueel extra kruiden toe. Zodra de tijd verstreken is kan je de kookroom toevoegen en met de staafmixer alles vermalen. Dan is de soep klaar! Je kan dan je soepkommen vullen met een beetje zalm die je fijn hebt gesneden, soep erop gieten, basilicum blaadjes als garnering en een beetje cayennepeper erop - en genieten maar!
De soep barst van de groente, iets wat wij Nederlanders te weinig eten - dus dacht dit is een mooie inhaker! Het is simpel te bereiden maar het duurt op zijn minst 1,5 uur voordat het op tafel staat. Het voordeel hiervan is een lekker ruikende keuken;-)!
Hieronder het recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
3 of 4 courgettes (dit ligt aan de grote)
1 teentje (groot) knoflook
2 grote rode uien in ringen gesneden
1 blokje kip of kruidenbouillon op 1 liter water
125ml kookroom
3 of 4 courgettes (dit ligt aan de grote)
1 teentje (groot) knoflook
2 grote rode uien in ringen gesneden
1 blokje kip of kruidenbouillon op 1 liter water
125ml kookroom
250 gram gerookte zalm
Basilicum kruiden en verse basilicum
Zout en peper
Basilicum kruiden en verse basilicum
Zout en peper
Cayennepeper
1. Beginnen met kip of kruidenbouillon te trekken op 1 liter warm water
2. Courgette in blokken snijden
3. Uien snipperen
4. Knoflook fijn maken
3. Uien snipperen
4. Knoflook fijn maken
5. Zalm klein maken
Begin met het fruiten van de uien en voeg iets later de knoflook toe. De uien moeten een beetje glazig tot bruin worden en de knoflook mag niet verbranden. Basilicum kruiden (droog), zout en peper toevoegen.
Zijn de uien glazig dan de courgette toevoegen en 5 à 10 minuten bakken. Daarna driekwart bouillon toevoegen en laat de soep op hoog vuur even goed doorkoken, ongeveer 10 minuten. Als het goed heeft gekookt, vuur zacht zetten en 30 minuten zachtjes laten doorkoken, daarna de rest van de bouillon er bij toevoegen en nog 30 minuten laten doorkoken. Proef de soep tussendoor ook een beetje en voeg eventueel extra kruiden toe. Zodra de tijd verstreken is kan je de kookroom toevoegen en met de staafmixer alles vermalen. Dan is de soep klaar! Je kan dan je soepkommen vullen met een beetje zalm die je fijn hebt gesneden, soep erop gieten, basilicum blaadjes als garnering en een beetje cayennepeper erop - en genieten maar!
Mocht je de soep met een wijn willen combineren dan raad ik je Pinot Grigio aan van Argento wines (te koop bij de Gall & Gall) of een Chardonnay uit de Bourgogne, Frankrijk. De wijn op de foto heb ik zelf in Beaune gekocht (Frankrijk).
Geniet van jullie fijne weekend en wellicht ook van deze verrukkelijke soep;-)!
Reacties
Een reactie posten