Lente favoriet - Té lekkere rabarber cake!
Goedemorgen weekend!
De lente laat nog even opzich wachten, maar de voorjaarsgroenten groeien gestaag door. Het seizoen van de rabarber stokken is dan ook alweer aangebroken. Als kleine dame was ik al dol op deze groenten, mijn oma maakte het vaak in en wij konden mochten dit dan in onze yoghurt doen - of rabarbertaart in plaats van appeltaart bij de oma van mijn vriendin. Je mag mij er voor wakker maken!!
Deze cake is dan ook echt een aanrader en makkelijk te maken! Ik heb dit recept gevonden op een ander blog: http://etenuitdevolkstuin.nl/
Mocht je nog meer willen leren over hoe je groenten verbouwt en hoe je deze daarna verwerkt in een recept dan zal ik zeggen, neem even een kijkje;-)!
Dit recept is voor 6 personen:
- 200 gram kokosolie of boter
- 200 gram suiker
- 1 pakje vanille suiker
- 3 eieren
- 75 ml yoghurt
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels gedroogde kokosrasp
- 4 grote stengels rabarber (rood en mocht je denken dat het te weinig is dan is in dit geval meer altijd beter!)
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Grote kom
- Ovenschaal
- Zeef
- Spatel
Verwarm de over voor op 180 graden Celcius. Smelt de kokosolie in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. Pak de keukenmachine of een mixer en een kom en mix de kokosolie met de suiker en vanille suiker tot een lichte massa. Voeg hierna 3 eieren toe, de yoghurt en de gedroogde kokos. Daarna zeef je rustig de zelfrijzende bakmeel toe en mix het ongeveer 10 minuut. Het bakmeel moet lekker luchtig zijn, dus mocht dit te kort zijn doe het dan nog een aantal minuten extra.
Pak de ovenschaal en bekleed met bakpapier. Snij de rabarber in kleine stukken zodat het in de ovenschaal past (zie foto). Zodra het deeg klaar is voeg dit toe in de ovenschaal en leg de rabarber erop.
Zet de cake in de oven voor één uur en kijk of het gaar is met een naald.
Laat het wat afkoelen en serveer wanneer het nog een beetje warm is - héérlijk - en deel het uiteraard met je familie en/of vrienden!
Zet de cake in de oven voor één uur en kijk of het gaar is met een naald.
Laat het wat afkoelen en serveer wanneer het nog een beetje warm is - héérlijk - en deel het uiteraard met je familie en/of vrienden!
Fijn weekend,
Annalia
Reacties
Een reactie posten