FAVORIET - Havermout!!
Good morning!!
Mijn ochtenden - die zijn niet altijd de gezelligste, moet ik toegeven. Ik ben niet zo'n iemand waarvan haar mond tegelijk open gaat met haar ogen. Eerst even wakker worden met wat eten, niet te veel talk en een kopje thee. Dat noem ik een goede start! Ontbijten brengt je lichaam op gang, dat maakt deze maaltijd dan ook een van onze belangrijkste maaltijden. Hoe krijgen we ons lichaam anders aan het werk? Juist - door het voedingsstoffen en bouwstoffen te geven! Voor havermout mag je mij dus wakker maken, zelfs nu ik er ietsiepietsie eerder uit moet voor mijn nieuwe job, het weerhoudt het mij niet om de wekker om half 6 te zetten (maar hé mensen, ik kan gelukkig nog slapen in de trein;-)!).
Mijn eerste ervaring met havermout was niet echt best, de structuur vond ik echt niet te doen. Echter at ik het koud en met water....en dan vraag je je af - waar is de smaak?? Gelukkig kan je havermout combineren tot je een ons weegt, van overnight oats, tot warme oats met melk, water, amandelmelk - mijn favoriet en sojamelk. Combineer het met fruit, veel fruit zowel gedroogd als vers. Bak je appel, gooi er heerlijk blauwbessen, frambozen, banaan en ga zo nog maar even door en door. Maak het af met een beetje kaneel/honing en noten en je ochtend maaltijd wordt een feestje!
Om te combineren is het boek Havermoutje dan ook echt een uitkomst. Van Havermout kan je ook de té lekkere bananana bread maken, je kan het hartig maken met avocado en bacon, je kan er havermoutcrackers van maken met onwijs veel zaden en pitten, je kan er taart van maken. Met andere woorden ben je er zot van, dan is het boek is een must have - én het staat vol met fijne info over verschillende soorten en de gerechten worden mooi gepresenteerd! Hierbij de webpagina, voor het boek zie "shop". http://www.havermoutje.nl
Hierbij een van mijn favorieten op de vroege ochtend!
- 150 ml amandelmelk
- 50 gram havermout
- 1 klein handje gedroogde cranberries
- 1 klein handje gedroogde rozijnen
- 2 eetlepels blauwe bessen
- 1 eetlepel frambozen
- snufje kaneel
- op smaak brengen met honing
De rozijnen en cranberries gooi ik onder in mijn vla bakje, daarna maak ik de amandelmelk en voeg gelijktijdig de havermout toe, even 5 minuten warm maken en je havermout is dik genoeg. Fruit boven op, bestrooien met kaneel en honing. Voor de garnering kan je er ook een beetje amandelschaafsel overheen gooien.
Geniet van jullie ochtend!
Reacties
Een reactie posten