Feest - Pasta week...met een doel!
Deze week staat bij mij in het kader van koolhydraten stapelen - en dan zoveel mogelijk! Aankomende zondag loop ik de halve marathon van Amersfoort en daar hebben we grondstoffen voor nodig om optimaal te kunnen presteren. Vooral met deze hitte is het belangrijk dat er genoeg wordt gedronken en genoeg wordt gegeten zodat je geen last van flauwtes krijgt. Het lijkt mij geen goed idee, dat als ik de streep overkom dat ik gelijk neerval.
Uiteraard heb ik voor deze week wat lekkere recepten bij elkaar gesprokkeld. Van de week in Amsterdam bij De Veranda al overheerlijk Ravioli gegeten gevuld met gamba's en een fan-tas-tische kokos saus. Voor morgen en zaterdag nog meer pasta's, waarvan een van de favorieten dan ook de citroenspaghetti met kip, champignons, avocado-basilicum dressing is. Op zaterdag een lasagna met spinazie, verschillende tomaten soorten en ricotta! Om beide gerechten af te maken maak ik een er een simpele salade bij met Franse Vinaigrette (google-it!) met wat olijf, verschillende tomaten, radijs en salade blokjes - just keep it simple met dit warme weer!
Citroenspaghetti
Nodig: (voor 2 personen)
- 75 gram kipfilet
- 1 el olijfolie
- Verse pasta spaghetti (van de appie)
- 120 gram champignons
- 1 avocado
- 1 citroen
- 2 volle eetlepels verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- snufje zeezout
To do:
Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes. Breng ondertussen een pan met heet water aan de kook en kook de pasta in 7 minuten beetgaar (voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet gaat plakken). Verhit een wokpan met olijfolie. Bak de kipfilet goudbruin en bak de champignons kort mee.
Doe de avocado, citroen, basilicum, knoflook en zeezout in de blender en blend tot een romige massa. Giet de pasta af en doe deze samen met de avocadosaus bij de kip en champignons. Roer goed door en serveer op een bord. Lekker met verse rucola en vers geraspte parmezaanse kaas of met wat zwarte olijven en zongedroogde tomaat.
Ik ben er klaar voor en ik hoop dat de benauwdheid een beetje verdwijnt!
Bon'appetit!
Uiteraard heb ik voor deze week wat lekkere recepten bij elkaar gesprokkeld. Van de week in Amsterdam bij De Veranda al overheerlijk Ravioli gegeten gevuld met gamba's en een fan-tas-tische kokos saus. Voor morgen en zaterdag nog meer pasta's, waarvan een van de favorieten dan ook de citroenspaghetti met kip, champignons, avocado-basilicum dressing is. Op zaterdag een lasagna met spinazie, verschillende tomaten soorten en ricotta! Om beide gerechten af te maken maak ik een er een simpele salade bij met Franse Vinaigrette (google-it!) met wat olijf, verschillende tomaten, radijs en salade blokjes - just keep it simple met dit warme weer!
Citroenspaghetti
Nodig: (voor 2 personen)
- 75 gram kipfilet
- 1 el olijfolie
- Verse pasta spaghetti (van de appie)
- 120 gram champignons
- 1 avocado
- 1 citroen
- 2 volle eetlepels verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- snufje zeezout
To do:
Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes. Breng ondertussen een pan met heet water aan de kook en kook de pasta in 7 minuten beetgaar (voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet gaat plakken). Verhit een wokpan met olijfolie. Bak de kipfilet goudbruin en bak de champignons kort mee.
Doe de avocado, citroen, basilicum, knoflook en zeezout in de blender en blend tot een romige massa. Giet de pasta af en doe deze samen met de avocadosaus bij de kip en champignons. Roer goed door en serveer op een bord. Lekker met verse rucola en vers geraspte parmezaanse kaas of met wat zwarte olijven en zongedroogde tomaat.
Ik ben er klaar voor en ik hoop dat de benauwdheid een beetje verdwijnt!
Bon'appetit!
Reacties
Een reactie posten