Taart - De lekkerste Monchou Taart!



You can't buy happiness, but you can share your best served cake ever and that is kind of the same thing!

De lekkerste monchou taart, te lekker en te makkelijk om te maken!
Deze taart serveer ik bij iedere verjaardag, je maakt er iedereen er blij mee en het is gewoon leuk om te doen. Hieronder vindt je het recept:

Voor de bodem heb je nodig:
- 260 gram Bastogne koeken
- 150 gram roomboter

Bekleed je bakvorm met bakpapier, ik gebruik normaal een bakvorm met een diameter van 24cm. 

Pak een theedoek en je deegroller, leg in de theedoek de bastogne koeken en vouw de theedoek dicht. Het leukste stuk, waar je ook nog wat kracht voor nodig hebt is het fijnmaken van de bastogne koeken. Je kan de theedoek af en toe even opendoen om te kijken hoe ver je bent, de koek moet goed fijn gemaald zijn, er mogen niet teveel grote stukken in zitten anders wordt de bodem niet stevig genoeg en valt hij uit elkaar. 
Laat 100 gram boter warm worden in een pan en voeg de bastogne massa toe en roer het goed door elkaar. Is het niet plakkerig genoeg dan een klein beetje gesmolten boter toevoegen (in een apart pannetje warm maken). Doe de bastogne koeken in de bakvorm en strijk met de achterkant van de lepel strak. Zet de bakvorm in de koelkast.

Voor de taart heb je nodig:
- 2 pakjes monchou 
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom 
- 1 of 2 blik kersen vulling (het lekkerst is 2)

Pak een kom en voeg de monchou en basterdsuiker samen, meng dit tot een gladde massa met een mixer. Voeg hierna de slagroom toe en klop dit tezamen op totdat het een lekkere luchtige massa wordt, dit mag je gerust 10 minuten doen! 
Zodra je klaar bent kan je de bodem uit de koelkast halen en de monchou op de taart strijken, hierna kan je de kersen toevoegen. Ik doe de kersen er vaak pas op als ik de taart ga aansnijden, zo blijft hij er lekker fris uitzien.



En dan is het tijd om te gaan smikkelen!











Reacties

Populaire posts