Het genot van Merlot



Merlot.

Mocht je een lekkere rode wijn willen halen die niet te licht is, maar ook weer niet teveel tannine heeft dan zit je goed met Merlot.

Van oorsprong komt deze wijn uit het noord-oosten van Frankrijk en domineert deze wijndruif tezamen met een aantal andere druiven zoals de Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc Medoc en Pomerol in de Bordeaux streek van Frankrijk. Let op, in Frankrijk werken ze veel met blends, dit is een van de redenen waarom Franse Wijnen vaak de naam hebben van een wijnhuis in plaats van de druifsoort. Nog een reden waarom wijn zo complex is is het ruiken, proeven en raden van een bepaald wijnsoort.

De Merlot is een druif die makkelijk gedijt en wordt verbouwd in o.a. Zuid-Afrika, Italië en Amerika. De druif houdt van een koel klimaat en is een vrij groot vergeleken met andere druifsoorten, hierdoor heeft de druif een dunne schil. Om deze redenen is de wijn ook soepeler omdat hij niet zo compact is. De wijn is ook niet zo dieprood als bijvoorbeeld de Cabernet Sauvignon en heeft vaak een paars-amberachtige rode kleur. Zoals vermeld is de druif dus soepeler en heeft het veel fruit, zoals bramen, frambozen, maar kan ook hints van munt, laurier en het kan wat drop hebben. Als je een goede Merlot te pakken hebt is dit in een zeer goede balans.

Omdat je nu denkt, waarom schrijf je in godsnaam over een volle rode wijn midden in de zomer en deze hitte! Nou - zet hem even een halfuurtje in de koelkast en serveer bij de barbecue! Stel hem voor bij de mannen, vaak vinden ze dit ook heerlijk

Santé en geniet van het voortreffelijke weer






Reacties

Populaire posts