Couscous, zo makkelijk, zo lekker en zo snel!
Couscous, zo makkelijk, zo lekker en zo snel. Tenminste als je de Nederlandse cultuur met de Marokkaanse cultuur mengt. In Marokko duurt het uren voordat het klaar is. Maar, daar heb ik het geduld niet voor en wil gewoon graag snel mijn couscous op tafel hebben.
Couscous is behalve makkelijke, lekker en snel ook super variabel! Gewoon lekker met overgebleven groenten, kruiden, olijven, tomaat, kaas of rode bieten - ik kan het niet gekker bedenken.
Tijdens mijn eerste wijnreis met mijn medestudenten in de Elzas, Frankrijk heb ik dit voor het eerst gegeten en gemaakt. Was gelijk verkocht! Degene die dit heeft verzonnen weet vast over wie ik het heb dus bedankt!
Graag wil ik je voorstellen om mijn favoriete couscous, nodig:
- 170 gr couscous
- 350 ml heet water, eventueel met een half bouillonblokje
- 100 gr zwarte olijven
- 100 gr zongedroogde tomaatjes of olijfolie
- 150 gr salade blokjes of feta
- 100 gr verse munt
- 100 gr verse basilicum
- 1/2 courgette fijngesneden
- 35 gr kikkererwten
Het bereiden is erg gemakkelijk. Weeg de couscous en verwarm het water met je waterkoker. Gooi een half blokje groente-, kip- of runderbouillon aan het water toe. Doe de couscous in de pan en giet het water er over heen. Doe een deksel op de pan en laat de couscous 10 minuten wellen. In de tussentijd snij je alle groenten brunoise, dus in blokjes en hak je de verse kruiden fijn. Gooi alles door van bovenstaande door elkaar en meng het een klein beetje met de olijfolie van de zongedroogde tomaat. Voeg de couscous toe en klaar is kees!
Uiteraard kan je variëren met ingrediënten - als je bijvoorbeeld niet zo houdt van kikkererwten laat je het weg of vervang je het met een fijn gesneden halve rode paprika, dit geeft ook weer wat meer kleur. Eventueel kan je er ook fijn gesneden komkommer aan toevoegen.
Geniet van jullie weekend!
Annalia
Reacties
Een reactie posten