Herfst - Stampotten weer!
Herfst - Stamppotten weer!!
Het is lekker koud, je hebt thuis om heerlijk de verwarming aan te doen of gewoon heerlijk in het zonnetje te zitten. In het weekend kook ik graag uitgebreid en wil ik tijd maken voor die ene stoofpot of stampot met die fantastische rode wijn. Echter vindt ik dit ook heerlijk als ik doordeweeks thuis kom en daarom kies ik dan altijd voor de makkelijkere variant - dus tijd om deze te delen met jullie!!
Een van mijn favorieten is degene van Chickslovefood
- zoet en met lekkere kaas. Makkelijk en met een paar ingrediënten en zo bereid.
Stampot Zoete aardappel met spinazie en geitenkaas!
Nodig - voor 4 personen;
- 4 grote zoete aardappelen
- 200 gram geitenkaas (eventueel met honing)
- 3 handjes walnoten
- 3 eetlepels met zongedroogde tomaat op basis van olijfolie
- 500 gram versie spinazie
To do:
Schil de zoete aardappel en snij in kleine stukken. Kook de zoete aardappel in een laagje water, niet zoveel als bij normale aardappelen anders wordt het erg waterig. Snij in de tussen tijd de verse spinazie klein. Eventueel kan je ook alvast de walnoten hakken.
Als de zoete aardappelen gekookt zijn deze pureren met wat olijfolie van de zongedroogde tomaat. Laat de zoete aardappel even in de pan zitten zodat het warm blijft. Wok de spinazie en voeg een beetje nootmuskaat toe. Wanneer de spinazie klaar is schep je de zoete aardappel in een grote salade schaal en doe hier de spinazie door. Voeg de zongedroogde tomaat en geitenkaas er door heen en meng. Als laatste garneer je de stampot met de walnoten...en klaar is kees!
Geniet van deze heerlijke maaltijd en een goed weekend!
Liefs
Annalia
Reacties
Een reactie posten