Couscous met rodebiet en franse kaas
Een van mijn recepten die het altijd goed doet als er familie of vrienden komen eten. Behalve dat je er mensen blij mee maakt staat het binnen 30 minuten op tafel!
Couscous salade met rodebiet en franse kaas. Behalve dat ik van gezond eten ook gewoon goed in mijn vel ga zitten is de rodebiet in deze salade echt een rijke aanvulling. De rode bieten zijn licht gekookt waardoor veel vitaminen en mineralen behouden blijven. De combinatie met noten, kaas, groenten als courgette, paprika en sla is een ware aanvulling en zit je hier ook gewoon goed vol van.
Benodigdheden per 2 personen
- 500 gram verse rodebiet
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 75 gram gemengde sla
- 25 gram olijven
- 25 gram zongedroogde tomaat
- 25 gram walnoten
- 150 gr port salut
- 170 gr couscous
- 350 ml groentebouillon
What to do:
Kook alvast 350ml water wanneer het heeft gekookt het in een maatbeker en voeg het bouillon blokje erbij - dan kan deze ondertussen oplossen. Pak de courgette, paprika en rodebiet en maak het fijn in kleine blokjes. Voeg de sla, courgette, paprika en rodebiet in je saladekom. Snij de olijven en zongedroogde tomaat fijn en voeg toe. Ik heb altijd zongedroogde tomaat op olijfolie en voeg meestal 2 eetlepels olijfolie door de salade, dit geeft een fijne smaak. In de tussentijd is de bouillon getrokken en kan je de couscous in een klein pannetje doen en de bouillon erop gieten. Doe er een deksel op en laat het 10 min rusten.
Snij de Port Salut in kleine blokjes, mocht je van pittigere kaas houden dan kan je als alternatief kiezen voor een blauw schimmel kaas, dit is ook lekker in combinatie met zoete bieten.
Na 10 minuten even kijken of de couscous het water goed heeft opgenomen en droog is, dan kan je deze door de salade doen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de walnoten fijn te hakken en te garneren over de salade.
Lekker met een Pinot Grigio - Ogio uit Italie, te koop bij de Gall & Gall en een lekker focaccia van de verse bakker!
Bon appétit!
Couscous salade met rodebiet en franse kaas. Behalve dat ik van gezond eten ook gewoon goed in mijn vel ga zitten is de rodebiet in deze salade echt een rijke aanvulling. De rode bieten zijn licht gekookt waardoor veel vitaminen en mineralen behouden blijven. De combinatie met noten, kaas, groenten als courgette, paprika en sla is een ware aanvulling en zit je hier ook gewoon goed vol van.
Benodigdheden per 2 personen
- 500 gram verse rodebiet
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 75 gram gemengde sla
- 25 gram olijven
- 25 gram zongedroogde tomaat
- 25 gram walnoten
- 150 gr port salut
- 170 gr couscous
- 350 ml groentebouillon
What to do:
Kook alvast 350ml water wanneer het heeft gekookt het in een maatbeker en voeg het bouillon blokje erbij - dan kan deze ondertussen oplossen. Pak de courgette, paprika en rodebiet en maak het fijn in kleine blokjes. Voeg de sla, courgette, paprika en rodebiet in je saladekom. Snij de olijven en zongedroogde tomaat fijn en voeg toe. Ik heb altijd zongedroogde tomaat op olijfolie en voeg meestal 2 eetlepels olijfolie door de salade, dit geeft een fijne smaak. In de tussentijd is de bouillon getrokken en kan je de couscous in een klein pannetje doen en de bouillon erop gieten. Doe er een deksel op en laat het 10 min rusten.
Snij de Port Salut in kleine blokjes, mocht je van pittigere kaas houden dan kan je als alternatief kiezen voor een blauw schimmel kaas, dit is ook lekker in combinatie met zoete bieten.
Na 10 minuten even kijken of de couscous het water goed heeft opgenomen en droog is, dan kan je deze door de salade doen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de walnoten fijn te hakken en te garneren over de salade.
Lekker met een Pinot Grigio - Ogio uit Italie, te koop bij de Gall & Gall en een lekker focaccia van de verse bakker!
Bon appétit!
Reacties
Een reactie posten