Havermout CRUMBLE!
Good morning Sunday!
Via ikleefmijndromen kwam ik bij dit overheerlijke recept, ideaal om op de zondag ochtend je vriend mee te verrassen en ontbijt op bed te brengen. Echter doe ik het nooit, omdat ik liever ontbijt aan onze eettafel met een kopje koffie en de Volkskrant er naast. Oftewel rustig ontwaken met z'n tweeën met muziek op de achtergrond en wat geklets! Op dit moment denk ik wel, misschien moet ik het maar gewoon is doen. Gelukkig komen er nog meer zondagen aan;-)
Het recept is makkelijk en snel klaar, daarnaast doet het je keuken zo lekker ruiken dat je echt zin hebt om je dag te gaan beginnen. Het voordeel is ook dat je er niet veel voor in huis hoeft te hebben om het gerecht te laten slagen. Bij ons ligt er altijd wel wat fruit in de fruitmand en hebben altijd havermout in huis. Verder ben ik een fan van diepvries fruit van de Appie en voor dit gerecht gebruik ik het liefst de blauwe bessen maar je kan ook absoluut de rode vruchten / frambozen variant gebruiken. Hieronder vindt je de benodigdheden en je to do lijstje!
Benodigdheden voor twee personen;
Kleine ovenschaal
Oven (voorverwarmen op 180 graden)
50 gram havermout (liever de iets grovere variant van de Appie)
1 Elstar appel in kleine stukjes gesneden
twee handjes vol blauwe bessen (let op je kleren als je de diepvries variant gebruikt!)
snufje kaneel
50g ongezouten roomboter
handje vol pecannoten fijn gehakt
1 of 2 eetlepels honing
snufje zout
Bereiding:
Pak twee handjes vol met blauwe bessen en laat ze een beetje ontdooien in een kommetje. Snij ondertussen de appel in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Zodra klaar doe de appel en blauwe bessen in het schaaltje.
Verwarm een pannetje met roomboter, zodra de boter is gesmolten voeg je de havermout toe en roer je totdat alles is opgenomen. Zet het vuur uit en voeg het kaneel, snufje zout, honing en de gehakte pecannoten toe. Alles goed mengen en even proeven of het op smaak is. Ik raad je aan om te beginnen met één eetlepel honing om te zorgen dat het niet te zoet wordt.
Als de havermout klaar is verspreid je alles over het fruit en zet je de schaal voor ongeveer 15 á 20 minuten in de oven.
Als het klaar is even laten afkoelen, het ruikt heerlijk maar het is behoorlijk heet. Combineer het met de lekker kokos kwark of volle kwark van Campina waar Epke Zonderland op staat, en jij kan je zondag heerlijk beginnen!
Nog een ander voordeel van dit recept! Ik hou van food-prepping voor de volgende dag omdat, ik op mijn werk ook graag gezond wil eten. Pak een leuke wekpot en doe het hierin. Voeg wat extra gedroogd fruit toe zoals abrikozen en neem wat kwark mee en je hebt een heerlijk lunch!
Geniet van deze hopelijk zonnige zondag dag!
Liefs,
Annalia
Reacties
Een reactie posten